Mijn verhaal

Al sinds ik vrij klein was, had ik het gevoel dat ik anders was, en de wereld anders bekeek. Ik voelde dat ik niet mezelf kon zijn, maar steeds in bepaalde rollen had te stappen en bepaalde dingen moest doen en zijn. Om erbij te horen, om geaccepteerd te worden, geliefd te zijn, aandacht te krijgen. Ik leerde een masker op te zetten, en mezelf steeds weer aan te passen. Alles weg te stoppen en een glimlach op mijn gezicht te brengen. Goede cijfers te halen en me te focussen op de toekomst. Ik zou arts worden en andere helpen, echt voor ze zorgen. Ik zou een goede baan hebben, mensen zouden me zien staan en ik zou eindelijk mezelf kunnen zijn door mijn droom na te jagen. Dat was het plan… Tot het punt dat het echt niet meer ging….

Ik kreeg een burn-out en zat niet lekker in mijn vel. Ik wist dat het tijd was om mijn masker af te gaan zetten, ervaringen te gaan verwerken en mijn ware zelf te gaan ontmoeten. Dat is waar mijn helende reis echt is begonnen, en waar ik nu na een aantal jaren met trots op terugkijk, ondanks dat het geen gemakkelijke weg was. 

From Medical Doctor to Soul Healer

Een ware rollercoaster

De afgelopen jaren zijn namelijk een ware rollercoaster geweest, vol met ups and downs, liefde en afwijzing, inzichten en herfocussen. Van een droom om neuroloog te worden, naar stappen zetten anderen te begeleiden op het pad van toewijding en heling, recht naar hun zielsmissie. Van elke dag vastzitten in een vaste, hiërarchische omgeving die mij niet paste, naar een levend kleurboek wat ik zelf in mag kleuren. Van leven vanuit mijn oude zelf, van wie ik dacht dat ik was, naar een leven vanuit mijn ware zelf, die bewust is en nieuwe keuzes maakt.

Elke dag, stap voor stap, verder uit mijn comfort zone, elke keer als het moeilijk werd, kiezen om in het diepe te springen. Om juist dat te doen wat me het meeste angst aanjoeg. Want diep van binnen wist ik: for change we need change. En dus wist ik al voor het behalen van mijn dokterstitel dat ik geen minuut in een ziekenhuis zou gaan werken, en koos ik ervoor mijn carrière op de dag dat die begon, gelijk te beëindigen. Ongeacht wat anderen hiervan vonden, het voelde alsof ik geen andere keus had. Bewust geworden van waar mijn ware passie lag, koos ik voor het onbekende.

Op mijn eigen pad van toewijding, om te worden wie ik werkelijk ben, vaak struikelend, rollend, vol emoties, maar vooral in verbinding. Met mezelf en anderen. Sommigen gingen weg en anderen kwamen erbij, om een stukje van ons levenspad samen op te lopen. Stap voor stap onderweg naar de mooiste versie die ik van mezelf kan creëren, keuze voor keuze, van moment tot moment. Met bewustwording als centraal ankerpunt.

Ben ik ooit uitgeleerd? Waarschijnlijk niet. Ik zal altijd de drive houden nog dichter bij mijn ware zelf te komen. Maar ik ben trots op het leven wat ik tot nu toe zelf gecreëerd heb. Ik leef mijn diepste waarheid, ik ben wie ik echt voel dat ik diep van binnen ben. Jarenlang liep ik rond met de vraag: Why have I come to earth? Maar nu is me dat meer en meer helder. Door elke dag bewust voor mezelf te kiezen, te doen wat ik nodig heb (leuk of niet) en stappen te zetten in de richting van mijn zielsmissie.

Ik ben een Soul Healer en ik zet mijn zorgzame, gedreven en leergierige kant graag in om anderen te begeleiden ook hun purpose of zielsmissie te vinden. Zodat ook jij je eigen Soul Healer within aan leert spreken en door alles wat er op dit moment in je leeft, heen mag gaan. Van nare herinneringen, ervaringen uit het verleden, beperkende overtuigingen, in de weg zittende beschermingsdelen, tot steeds weer terugkomende afleidingen, maskers en oude patronen. Alles mag geheeld worden om vervolgens in lijn te komen met je ware zelf en vanuit daar je zielsmissie te ontdekken en ook echt te gaan leven. Om het roer in handen te nemen en het leven te gaan creëren waarvan je altijd gedroomd hebt. Stap voor stap, in een veilige bedding.

Na het jarenlang volgen van mijn helende reis, het omarmen van mijn ware zelf, en het ontdekken van mijn zielsmissie, weet ik dat ik een Soul Healer ben. En ik sta met open armen voor jou klaar, zodat ook jij op een gegeven moment kunt zeggen: this is why I came to earth.

Ik ben een Soul Healer

Al op 5-jarige leeftijd wist ik dat ik anderen ‘beter’ wilde maken en ‘dokter’ wilde worden. Dat dit uiteindelijk tot deze zielsmissie zou leiden, had ik nooit kunnen denken.

#01

Om mijn eigen batterij lekker op te laden, zet ik dagelijks een guilty pleasure nummer op, doe ik de ramen dicht en zing ik lekker hard mee terwijl ik dansend door de kamer ga.

#02

Van mijn 6de tot mijn 18de jaar heb ik fanatiek geschaatst. Regelmatig werd de techniek van Erben Wennemars en Rintje Ritsma tot op detail geanalyseerd om het vervolgens zo goed mogelijk na te kunnen doen.

#03

Van Nepal tot Amerika, ik ben gek op reizen en backpacken. Een rondreis door Zuid-Amerika, en een combinatie reis Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië staan nog op mijn bucketlist.

#04

Binnenkort laat ik mijn eerste tattoo zetten! Het Unalome teken, wat ook in mijn logo verwerkt is. Betekenis: het pad van verlichting.

#05

Leuke weetjes over mij

In mijn helende reis was ik altijd op zoek naar mezelf, naar wie ik echt was en wat mijn ware zielsmissie was. Hoe kon ik mijn oude bagage loslaten, echt uit mijn comfort zone stappen en mezelf transformeren tot wie ik echt had te zijn? Jarenlang was ik aan alles en iedereen toegewijd… behalve aan mezelf. En dus ging ik op zoek… en vond ik… mezelf.

 Ik werd geboren, mijn ziel kwam in dit lichaam terecht. Ik was een creatief, sportief en altijd kletsend kind, wat vrolijk en in gedachte altijd op het podium te vinden was.

Ik wist het zeker, ik wilde meer leren over de hersenen, hun werking en helpen nieuwe medicijnen te ontwikkelen voor aandoeningen van de hersenen. Ik ging psychobiologie studeren in Amsterdam. De start van mijn studententijd.

Mijn eerste schooldag. Ik keek er al maanden naar uit. Ik mocht eindelijk naar de grote school! De leergierigheid zat er al vanaf jongs af aan in en ik verslond boeken. Tripjes naar de bibliotheek werden naast spelen met vriendjes en vriendinnetjes mijn favoriete activiteit.

1993

2011

1997

Lees verder

Mijn Soul Journey

Tijdens mijn studie psychobiologie kwam ik erachter dat ik meer met mensen wilde werken en echt voor hen wilde zorgen. Ik wilde neuroloog worden en startte daarom met de master SUMMA in Utrecht, waarmee ik basisarts en klinisch onderzoeker zou worden. 

Ik ontmoette mijn docent verloskunde, die deelde dat hij ook Be the Change Workshops organiseerde, van de bedenkers van het tv-programma Over de Streep. Daar had ik altijd al eens bij willen zijn, en zo geschiedde. Mijn eerste persoonlijke groei workshop was een feit, en daarmee ook de start van mijn helende reis op weg naar mijn ware zelf. 

Na het volgen van een aantal Be the Change workshops, had ik het voor mekaar. Ik mocht 3 maanden stage gaan lopen bij Challenge Day, de zusterorganisatie van Be the Change in Amerika! Ik heb hierin zoveel over mezelf en het geven van workshops geleerd. Aansluitend maakte ik een prachtige rondreis met mijn partner Tim. Life is what you make of it! 

Nadat ik voor het eerst op mezelf was gaan wonen en het eerste jaar van mijn studie had afgerond, wist ik dat het tijd was om meer van de wereld te gaan ontdekken. En dus ging ik voor het eerst alleen op reis: backpacken en lesgeven aan monniken in Nepal.

2014

2017

2012

2016

Na nog een aantal trips naar de USA, en workshops in Nederland, ontstond een officiële samenwerking met de founders van Challenge Day en Be the Change. Ik kreeg de rol die mijn docent verloskunde ooit had. Daarnaast mocht ik naar Griekenland vliegen om mijn eerste eigen workshop aan vluchtelingen te geven. Dit alles was het sein voor het starten van mijn eigen bedrijf: Awacon - Awakening Consicousness. 

2018

De start van een prachtig verdiepend traject bij Mathijs Bos, wat tot op heden duurt, waarin ik mezelf in eigen zoektocht zoveel heling heb mogen geven, zoveel meer voor mezelf ben gaan staan en zoveel mooie mensen heb mogen ontmoeten. Uiteindelijk leidde het zelfs tot een echte samenwerking en creëren we nu samen unieke, verbindende transformatiereizen. 

Het jaar waarin ik echt het pad van toewijding aan mezelf ben opgegaan, zoveel deep dive momenten heb gekend en mezelf echt opnieuw heb uitgevonden. Met een prachtige 4-weekse ademwerkopleiding in Griekenland, intense plantmedicijnceremonies (waaronder Ayahuasca en Cacaobliss) en opleidingen in trauma release werk en soul purpose coaching. Mijn zielsmissie kreeg hier echt zijn huidige vorm en ik leerde meer en meer waar mijn hart echt van aanging.

Van het begeleiden van workshops, werd het nu tijd om echt te gaan staan als workshopleader, coach en therapeut. Met de eerste aanvragen voor plantmedicijnceremonies en sessies, was het ook het perfecte moment om mijn eigen bedrijf in een nieuw jasje te steken met een nieuw logo, een eigen branding en een nieuwe naam: The Soul Healer. 

Ik studeerde officieel af als arts en beëindigde direct een carrière die eigenlijk nog niet eens begonnen was. Door het volgen van mijn eigen helende reis, wist ik dat ik hier op aarde wat anders te brengen had dan het zijn van een arts in een ziekenhuis. Ik ging me volledig focussen op mijn eigen helende reis en unieke zielsmissie. 

2021

2022

2020

2022

Dit jaar ben ik gestart met de opleiding tot regressie- en reïncarnatietherapeut bij de SRN. Hierdoor kan ik mezelf nog verder ontwikkelen in het faciliteren van lichaamswerk, trauma release werk en magische helende reizen, zowel in groepen als 1-op-1.

2023